تدوین بودجه1400 تهران با محور مسائل اجتماعی
تذکرات اعضای شورای شهر از لزوم تخصیص بودجه بر ای پساکرونا تا ضرورت انتشار اسناد املاک
دویستوپنجاهوپنجمین جلسه شورای شهر تهران روز گذشته درحالی برگزار شد که بررسی الزامات و اولویتهای تدوین بودجه سال1400 شهرداری تهران، در دستور کار قرار داشت و بخش مهمی از زمان جلسه به این کار اختصاص یافت.
به گزارش همشهری، از پیشنویسهای بودجه سال آینده پایتخت اینطور برداشت میشود که بودجه1400 تهران رویکرد اجتماعی دارد. محسن هاشمیرفسنجانی، رئیس شورای شهر تهران هم در جلسه دیروز به همین مسئله اشاره کرد و گفت: «بودجه1400 شهرداری تهران به سمت و سوی کمک به افراد آسیبدیده ناشی از کرونا سوق داده شده است و رقم کلی آن حول و حوش 30هزار میلیارد تومان خواهد چرخید.»
بهاره آروین، عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورا هم نظرش بر توجه به پیادهمحوری در بودجه بود. پس از او مجید فراهانی، رئیس کمیته بودجه با بیان اینکه کرونا اثرات مستقیم و غیرمستقیمی بر منابع و مصارف بودجه۹۹ دولت و شهرداری داشته و باید بودجهریزی متمایزی نسبت سالهای گذشته انجام گیرد، گفت: « طرح الزامات و اولویتهای تدوین بودجه شهرداری تهران را با توجه و تأکید بر ارتقا و بهبود تابآوری شهر در برابر خطرات ناشی از بحرانهای طبیعی، شیوع و همهگیری کرونا و کاهش آسیبهای اجتماعی باید درنظر بگیریم. همچنین شهرداری باید سیاستهای اجتماعی را در دستور کار قرار دهد و براساس آن در قالب ایفای مسئولیت اجتماعی شهری مانند توانمندسازی اجتماعی، مسکن اجتماعی و استیجاری، مشاغل غیررسمی، بیخانمانها، کودکان کار و مهاجران، بخشی از اقدامات خود را بازآرایی کند.» الهام فخاری نیز با بیان اینکه واقعیت موجود در سازمانها و شرکتها گویای کمبودهای بودجهای جدی در حوزه فرهنگی و اجتماعی شهرداری است، گفت: «دولت توجه و یاری ویژهای به شهرداریها در مقابله با کرونا نداشته و به همین دلیل اگر رویکرد بودجهای شهرداری توجه ویژهای به این مورد داشته باشد، دشواریهای این حوزه کمتر میشود.» احمد مسجدجامعی اما به ظرفیت سراهای محلات اشاره کرد و گفت: «برآورد مالی سراهای محله بیش از 5هزار میلیارد تومان است، اما یک سال است که بهدلیل اختلافات موجود، چراغ سراهای محله خاموش است. ضروریاست اولویت را بر راهاندازی سراها و بهرهگیری از سرمایههای موجود بگذاریم.»
شهردار تهران پیگیر 5هزار دستگاه اتوبوس
براساس این گزارش، محسن هاشمیرفسنجانی در پایان جلسه پارلمان شهری در جمع خبرنگاران درباره افزوده شدن 5هزار دستگاه اتوبوس به ناوگان درونشهری، گفت: «قبلا هم مصوبههای اینچنینی بود و عدهای گمان میکنند مانند مصوبههای گذشته، مصوبه مربوط به 5هزار دستگاه اتوبوس اجرایی نشود. نکته مهم این است، مشکلی که در مصوبات قبلی وجود داشت، این بود که از محل فاینانس یا سهمیه صرفهجویی سوخت قرار بود منابع تأمین شود، اما در مصوبه اخیر قرار است از بودجههای موجود ریالی پرداخت شود.» او افزود: «به شهردار تهران و معاون حملونقل و ترافیک هم پیشنهاد میکنم، فرصت را از دست ندهند و هر چه سریعتر براساس این مصوبه با کارخانجات داخلی قرارداد ساخت اتوبوسها را منعقد و پیشپرداخت را پرداخت کنند تا کارها سریعتر انجام شود.» هاشمی در ادامه به برگزاری جلسه هماندیشی با حضور پیروز حناچی، شهردار تهران و تعدادی از معاونان هم اشاره کرد و گفت که در این جلسه 2موضوع مطرح و مورد بحث و بررسی قرار گرفت؛ موضوع اول مربوط به مصوبه جدید وزارت راه و شهرسازی درخصوص منطقه جماران بود . به گفته او آنچه محرز و مشخص است اینکه در این منطقه، بلندمرتبهسازی صورت نمیگیرد و نتیجهگیری نهایی توسط شهردار و رئیس کمیسیون شهرسازی شورا اعلام میشود.» تعیینتکلیف املاک شهرداری دومین موضوع بود که رئیس شورا به آن اشاره کرد و چنین توضیح داد: «گفتوگوی شهردار تهران درخصوص بازپسگیری املاک شهرداری طی چند روز گذشته، سوءتفاهماتی را پیشآورده؛ باید توجه داشت در اینگونه مسائل کسی قصد تخریب ندارد و هر دوطرف باید آرامش خود را حفظ کنند. البته شهرداری باید نظرش را نسبت به تکتک املاک، چه آنها که میخواهد پسبگیرد و چه آنها که نمیخواهد پسبگیرد به شورا اعلام کند تا شورا در این خصوص تصمیمگیری بهتر و صریحتری داشته باشد.» روز گذشته سیدآرش میلانیحسینی درنطق پیش از دستور خود، بهمناسبت روز جهانی کوهستان به جلوگیری از کوهخواری قلههای توچال پرداخت.
به گزارش همشهری در جلسه دیروز پارلمان شهری پایتخت 5عضو شورا، تذکر و پیشنهادهایی داشتند که در ادامه میخوانید.
تهران پس از کرونا
ناهید خداکرمی: در پی پاندمی کوویدـ 19، از اسفند سال گذشته و در پی تعطیلیها و اجرای محدودیتهای اجتنابناپذیر، شرکتهای خصوصی و کسبوکارهای کوچک زیانهای بسیاری دیدند و بسیاری از کارگران فصلی شغل خود را از دست دادهاند. تنها در تهران بیش از 22هزار نفر جان خود را از دست دادند و اغلب خانوادههای تهرانی بهصورت مستقیم یا غیرمستقیم، تحتتأثیر این همهگیری قرار گرفتند. توجه به شرایط خانوادههایی که عزیزان خود را از دست دادهاند که برخی با مشکلات روحی و روانی و برخی علاوه بر فشارهای روانی، از نظر اقتصادی در معرض فقر و انواع آسیبهای روانی قرار دارند، نشان میدهد که سال 1400حتی اگر پاندمی پایان یابد، سالی مصیبتبار و با ازهمگسیختگی خانوادههاست. در چنین شرایطی، شهرداری میتواند تلاش کند تا دولت و مجلس بودجه کافی برای بهبود شرایط پساکرونایی به شهرداریها اختصاص دهند.
انتشار اسناد املاک توسط شهردار
حجت نظری: اتفاقی که طی یکی، دو روز اخیر و پس از مصاحبه شهردار تهران پیرامون پس گرفتن برخی از املاک شهرداری افتاده، باعث ایجاد سروصدا در فضای مجازی شده و ما واکنشهایی را در مورد آن شاهد بودیم. وقتی صحبت از پس گرفتن املاک و فضاها میشود، منظورمان پس گرفتن تمام فضاهایی است که به ناحق در اختیار بعضی از افراد قرار دارد. جا دارد تأکید کنم که جناب آقای شهردار تهران موضوعی را مطرح کردند که شورا از 3سال و نیم پیش پیگیر آن است. حال که از پس گرفتن ۶ هزار مترمربع فضا صحبت کردند چرا از پس نگرفتن هکتارها زمین و فضا در طول 3سال و نیم اخیر با وجود تأکید شورای شهر صحبت نکردند؟ از شهردار تهران میخواهم که در این مورد محکمتر بایستند و سند و مدرکی را که دوستان مدعی هستند وجود ندارد و شهرداری مدعی است که وجود دارد و تا امروز منتشر نشده، منتشر کنند. همچنین از شهردار میخواهم در مسیر پس گرفتن این فضاها و املاک با قدرتمندان یا فاقدان قدرت بدون تعارف رفتار کرده و این روند زودتر جلو برود.
اجحاف در حق رانندگان خودرو سرویس
افشین حبیبزاده: رانندگان شرکت خودرو سرویس شهر از آن دسته زحمتکشان گمنام در شهرداری هستند که به آنها توجه لازم نشده و شاید پربیراه نباشد که بگوییم در حقوق آنها اجحافهایی هم صورت گرفته است. در قرارداد منعقدشده با مالکان خودرو که میتوان آن را قراردادی یکطرفه دانست، هیچ نشانی از رعایت انصاف به چشم نمیخورد. در قرارداد مذکور، مالالاجاره، خودرو در نظر گرفته شده و به زحمتی که توسط رانندگان کشیده میشود، توجهی نشده و نسبت به آن پرداختی مشخصی صورت نمیگیرد. قرار دادن سفره اقشار ضعیف در چرتکه عقل و تدبیر محض انساننوعی که خود شاید بیشتر تناقض محض است تا تدبیر، در خیر عمومی جایز بهنظر نمیرسد. با توجه به افزایش هزینههای درمان، تحصیل، اجارهبها و مشکلات ازدواج جوانان، کجاست این عقل و تدبیر تا پاسخی از سر منطق به ارمغان آورد و گره از کار فروبسته این جماعت در فقر نشسته بکاهد.
خانه پدری جلال آلاحمد پاتوق معتادان متجاهر
مجید فراهانی: حفظ میراث فرهنگی ازجمله وظایف مهم مدیران ملی و محلی بوده که متعلق به نسل حاضر و آینده است و فرزندان ما بهدرستی انتظار دارند تا مهمترین نمادهای هویت ملی و محلی آنان را به نکویی حفظ و نگهداری کرده و این امانت را با صحت و آراستگی به نسلهای بعدی تحویل دهند. خانه پدری جلال آلاحمد، همان جایی که این روشنفکر دردآشنای معاصر در آنجا زیست و زندگی کرد و به بالندگی رسید، یکی از خانههای تاریخی در محله سنگلج تهران است که سالها قبل توسط سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری وقت تملک شد و قرار بود بهعنوان خانه باستانشناسان ایران و مامن روشنفکران دردآشنا باشد، اما افسوس که پاتوق کارتنخوابها و خوابگاه معتادان متجاهر شده است.
خطر تخریب و ریزش خانهها
محمد سالاری: در بارندگی اخیر، تعداد قابلتوجهی از خانهها در منطقه 12تخریب شده و مردم بیپناه ماندهاند و امکان ریزش دهها خانه دیگر بر اثر هرگونه بارندگی وجود دارد. متأسفانه نهتنها در شهر تهران، بلکه در کل کشور سازوکار مقاومسازی هنوز تعریف نشده است و فقط یک الگوی تخریب و نوسازی برای خانهها در کل کشور وجود دارد و این یک اشکال اساسی است. در جلسهای که با اکبر ترکان بهعنوان مسئول بافت فرسوده در دولت اول رئیسجمهور داشتیم، وی اعلام کرد که بسیاری از خانههای موجود نیاز به پروانه مقاومسازی دارند؛ بنابراین از شهردار تهران و حوزه شهرسازی و معماری و بهخصوص مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی که مسئولیت تهیه سند فرادست این حوزه را دارند، تقاضا داریم، پروانه مقاومسازی و پروانه بهسازی لرزهای در شهر تهران تهیه شود و به کل کشور تعمیم و تسری پیدا کند.